gyengénlátóknak nyomtatás url elküldése emailben
 
2012. augusztus 1. és 2012. december 31. között folyamatosan nyújthatók be kifizetési kérelmek egyes EMVA-ból társfinanszírozott jogcímek esetén  archiv
2012-09-13 10:33
2012. augusztus 1-jén nyílt az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program (ÚMVP) keretében, az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap (EMVA) társfinanszírozásában megvalósuló egyes támogatások kifizetése iránti kérelmek benyújtásának újabb időszaka.

A támogatás kifizetése iránti kérelem a meghosszabbított benyújtási időszakban a következő jogcímek keretében nyújtható be:

· Erdészeti célra használt géppark fejlesztése és korszerűsítése I-II. (Erdészeti gépbeszerzés)
·
Állattartó telepek korszerűsítése I-II-III. (ÁTK)
·
Baromfi telepek korszerűsítése (BaTeK)
·
Mezőgazdasági termékek értéknövelése I-II. (ÉLIP)
·
Mezőgazdasági termékek értéknövelése - Nem élelmiszeripari célú kiskapacitású, növényi alapú nyersszesz, nyersolaj előállító üzemek létesítése (Nyersszesz, nyersolaj)
·
Öntözés, melioráció és a területi vízgazdálkodás mezőgazdasági üzemi és közösségi létesítményeinek fejlesztése I-II-III-IV. (Öntözés)
·
Kertészet korszerűsítése I-II-III.
·
Kertészeti gépek, technológiai berendezések beszerzése (Kertészeti gépbeszerzés)
·
Növénytermesztés létesítményeinek korszerűsítése (Szárító)
·
Mezőgazdasági utak fejlesztése I-II. (Mezőgazdasági út)
·
Turisztikai tevékenységek ösztönzése I-II-III. (Turizmus)
·
Mikrovállalkozások létrehozása és fejlesztése I-II-III. (Mikrovállalkozás)
·
Vidéki örökség megőrzése I-II.
·
Falumegújítás és -fejlesztés I-II. (Falufejlesztés)
·
LEADER I-II.

Javasoljuk Tisztelt Ügyfeleinknek, hogy lehetőség szerint minél előbb nyújtsák be kifizetési kérelmeiket. Ezáltal elkerülhető az időszakok végén eddigi tapasztalataink szerint rendszeresen jelentkező kérelemtorlódás és ügyfeleink részére a támogatás rövidebb idő alatt kifizetésre kerül, bizonyos feltételek teljesülése esetén pedig akár két kifizetési kérelem is benyújtható ugyanazon kifizetési időszakon belül.

Kiemelten felhívjuk a figyelmet arra, hogy az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap társfinanszírozásában megvalósuló támogatások igénybevételének általános szabályairól szóló 23/2007. (IV. 17.) FVM rendelet 2010. december 23-án hatályba lépett módosítása értelmében az EMVA-ból támogatott egyes jogcímek vonatkozásában azon ügyfelek, akik a módosító rendelkezések hatályba lépéskor még nem rendelkeztek jogerős támogatási határozattal, a támogatási határozat közlésétől számított 24 hónapon belül a támogatási döntéssel jóváhagyott támogatási összeg legalább 50%-ával kötelesek elszámolni. Fontos szem előtt tartani, hogy ha a jogszabály által a kifizetési kérelem benyújtására meghatározott határidő lejártakor éppen nincs nyitva kifizetési kérelem benyújtási időszak, akkor a határidő lejártát megelőzően nyitva lévő kifizetési kérelem benyújtási időszak végéig kell benyújtani a feltétel teljesítéséhez szükséges elszámolást.

A beruházások megvalósítása és az elszámolások benyújtása során kérjük, hogy erre szíveskedjenek különös gondot fordítani, mivel ennek elmulasztása súlyos jogkövetkezményeket vonhat maga után. A jogszabályban meghatározott ezen feltétel abban az esetben tekinthető teljesítettnek, amennyiben a határidőben benyújtott kifizetési kérelemre hozott döntésben a megítélt támogatási összeg eléri az előírt 50 %-os teljesítési arányt.

A kifizetési kérelmek benyújtásához kapcsolódóan feltétlenül javasoljuk elolvasni az MVH honlapján az alábbi linkeken elérhető:

- Módosultak az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap társfinanszírozásában megvalósuló egyes beruházási jogcímek esetén az első kifizetési kérelem benyújtására vonatkozó szabályok

és a

- Módosult határidők egyes beruházási támogatásoknál

című - tájékoztatókat.

Figyelem! Egyes jogcímrendeletek az első kifizetési kérelem benyújtására rendelkezésre álló időszak és ahhoz kapcsolt minimálisan elszámolandó összeg tekintetében szigorú előírásokat rögzítenek, amelyek miatt javasolt az adott intézkedésre vonatkozó jogi háttér, illetve a kapcsolódó MVH közlemények alapos áttanulmányozása, mivel az előírások nem teljesítése jogkövetkezményeket vonhat maga után.

További információk megtalálhatóak az MVH honlapján (www.mvh.gov.hu), illetve tájékoztatás kérhető az ugyfelszolgalat@mvh.gov.hu e-mail címen.

Keresés

Kategória
Alkalmazások
Euro-árfolyam
Az Európai Központ Bank hivatalos (referencia) átváltási kulcsa
Dátum 1 Euro
2015-10-02 312,97

2015-10-01 312,8

2015-09-30 313,45

2015-09-29 313,75

2015-09-28 315,43
Hírlevél
Hírlevél feliratkozás

 

 
Adatvédelem | A honlapról | Elérhetőségek | Impresszum | Jogok és feltételek | Honlaptérkép