gyengénlátóknak nyomtatás url elküldése emailben
 
Vis maior bejelentéseket vár a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal  archiv
2012-09-12 13:55
A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) felhívja a gazdálkodók figyelmét a 2012-es egységes kérelemhez kapcsolódóan benyújtható vis maior bejelentésekkel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókra.

A vis maior bejelentést a vis maior esemény bekövetkezésétől számított 15 napon belül, de legkésőbb a káreseménytől számított 6 hónapon belül kell benyújtani.

A bejelentés csak akkor teljes, ha az ügyfél a vis maior eset tényét alátámasztó dokumentumot postai úton megküldi a területileg illetékes MVH megyei kirendeltség részére. Kivételt jelent, ha a vis maior eseményt többek között természeti csapás - az idei évben különös tekintettel a fagykárra és az aszályra -, illetve szélsőséges időjárási körülmény okozza, mert ezen vis maior események bejelentését az MVH és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal egyszerűsített eljárásban kezeli, és ezért nem kell igazolást beküldeni.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy az országos aszálykár meghirdetésére a kárenyhítési rendszerre vonatkozó rendelkezések alapján került sor, de nem pótolja az aszálykár okozta, az egységes kérelem jogcímeihez kapcsolódó vis maior bejelentések benyújtását!

A vis maior bejelentésről részletes tájékozató a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal honlapján (www.mvh.gov.hu) olvasható.

 

 

Az online ügyfélszolgálati rendszer kibővítésre került az MVH-nál, így az összes EMVA-ból finanszírozott jogcím és az Egységes Kérelem jogcímeivel kapcsolatos információk elérhetőek az www.mvh.gov.hu oldalon az Elektronikus ügyintézés menüpont Ügyfél tájékoztatási rendszer alkalmazásban.
A naprakész tájékozódás érdekében vegyék igénybe az MVH hírlevél szolgáltatását és regisztráljanak a www.mvh.gov.hu oldalon.

Keresés

Kategória
Alkalmazások
Euro-árfolyam
Az Európai Központ Bank hivatalos (referencia) átváltási kulcsa
Dátum 1 Euro
2015-10-09 311,59

2015-10-08 312,17

2015-10-07 312,17

2015-10-06 313,58

2015-10-05 311,9
Hírlevél
Hírlevél feliratkozás

 

 
Adatvédelem | A honlapról | Elérhetőségek | Impresszum | Jogok és feltételek | Honlaptérkép