Hírek Hírek

Az MVH megkezdte a 2016. második negyedéves baromfi állatjóléti támogatások kifizetését

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) befejezte a baromfi ágazatban igénybe vehető állatjóléti támogatások feltételeiről szóló 139/2007 (XI.28.) FVM rendelet alapján a 2016. második negyedévre benyújtott kifizetési kérelmek bírálatát.

A nem teljesítők sem mentesülnek a kárenyhítési hozzájárulás befizetése alól!

2016. szeptember 15-éig beérkezőleg kellett befizetnie a kárenyhítési hozzájárulást annak a közel 74 ezer mezőgazdasági termelőnek, akik a kárenyhítési kockázatközösség tagjai 2016-ban. Ebben az évben összesen 4,189 milliárd Ft befizetésével kell hozzájárulnia a kárenyhítési alaphoz a tagoknak, ez által az állami támogatásokkal és a korábbi évek forrás-maradványaival együtt nagyságrendileg 23,5 milliárd Ft képezheti a tárgyévi kiesések enyhítésére felhasználható forrást

Újabb méhészeti támogatások kifizetése kezdődik meg a napokban!

Az Országos Magyar Méhészeti Egyesület kérésére a Földművelésügyi Minisztérium (FM) a források hatékonyabb kihasználása érdekében engedélyezte a Magyar Méhészeti Nemzeti Programban szereplő támogatási keretösszegek közötti átcsoportosítást. A kifizetések elkezdődtek.

Ökológiai fókuszterületek (EFA elemek) listája

Az MVH eljárási törvény 79/B § (2) bekezdésében foglalt kötelezettségünk alapján közzétesszük a 2016. évi egységes kérelemben bejelentett, a táblákkal szomszédosan elhelyezkedő, úgynevezett rendelkezésre álló EFA elemek (fasor, fás sáv, táblaszegély, vizesárok) helyrajzi számait, melyek a tulajdonos vagy vagyonkezelő által nem kerültek letiltásra.

A Vidékfejlesztési Pályázatok előzetes helyszíni szemléjéről

A 110/2016.(V.25.) kormányrendelet értelmében a közelmúltban átalakult az operatív programok rendszere, ezen belül a Vidékfejlesztési Pályázatok (VP) értékelési folyamata. Az új rendszerben a pályázatok bírálata szétvált.

Elektronikus felületek (Egységes Kérelem, MKR) korlátozott elérhetősége

Az MVH elektronikus felületei (Egységes Kérelem, MKR) 2016. szeptember 17. és 30. között csak korlátozottan érhetők el.