Hírek Hírek

Az amerikai szőlőkabóca elleni védekezéshez augusztus 15-ig még lehetőség van a támogatási kérelmek benyújtására!

A hivatal átszervezése nem képzelhető el a teljes munkatársi csapat nélkül!

Az MVH készül az októberi előlegfizetésekre

Méhészek figyelem! Augusztus 3-áig lehet kifizetési kérelmet benyújtani méhanya támogatásra

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) felhívja a méhész-gazdálkodók figyelmét arra, hogy a méhcsaládszám szinten tartásának támogatására (méhanya támogatás) 2016. augusztus 3-áig nyújthatják be kifizetési kérelmeiket személyesen vagy postai úton az MVH-hoz. A kifizetési kérelem említett határidőre történő benyújtásának elmulasztása a kérelem elutasítását vonja maga után!

Az MVH folyamatos ütemben teljesíti a szőlőültetvény szerkezetátalakítási kifizetéseket

A szőlőültetvények szerkezetátalakítására és -átállítására vonatkozó szabályozásról szóló 142/2012. (XII. 27.) VM rendelet értelmében a támogatási kérelmeket 2016. július 15-ig lehetett benyújtani Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz (MVH). A benyújtási határidőt követő hét végéig 2701 darab támogatási kérelem érkezett be közel 1500 gazdálkodótól.

ERDŐGAZDÁLKODÓK FIGYELEM!

A VP5-8.6.2-16 – Erdei termelési potenciál mobilizálást szolgáló tevékenységek pályázati felhívás kifizetési kérelmek benyújtása a mai nappal, 2016. július 22–vel megkezdődött.

Fűszerpaprika-termelők figyelem! Augusztus 5-éig lehet benyújtani a támogatási kérelmeket

A fűszerpaprika-termelők mezőgazdasági csekély összegű (de minimis) támogatásáról szóló 37/2014 (IV. 4.) VM rendelet alapján a termelők a minőségi fűszerpaprika termelése céljából vissza nem térítendő mezőgazdasági csekély összegű támogatást igényelhetnek a fémzárolt vetőmag költségeinek részbeni kompenzálására.