Hírek Hírek

Ökológiai fókuszterületek (EFA elemek) listája

Az MVH eljárási törvény 79/B § (2) bekezdésében foglalt kötelezettségünk alapján közzétesszük a 2016. évi egységes kérelemben bejelentett, a táblákkal szomszédosan elhelyezkedő, úgynevezett rendelkezésre álló EFA elemek (fasor, fás sáv, táblaszegély, vizesárok) helyrajzi számait, melyek a tulajdonos vagy vagyonkezelő által nem kerültek letiltásra.

Az amerikai szőlőkabóca elleni védekezéshez augusztus 15-ig még lehetőség van a támogatási kérelmek benyújtására!

A hivatal átszervezése nem képzelhető el a teljes munkatársi csapat nélkül!

Az MVH készül az októberi előlegfizetésekre

Méhészek figyelem! Augusztus 3-áig lehet kifizetési kérelmet benyújtani méhanya támogatásra

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) felhívja a méhész-gazdálkodók figyelmét arra, hogy a méhcsaládszám szinten tartásának támogatására (méhanya támogatás) 2016. augusztus 3-áig nyújthatják be kifizetési kérelmeiket személyesen vagy postai úton az MVH-hoz. A kifizetési kérelem említett határidőre történő benyújtásának elmulasztása a kérelem elutasítását vonja maga után!

Az MVH folyamatos ütemben teljesíti a szőlőültetvény szerkezetátalakítási kifizetéseket

A szőlőültetvények szerkezetátalakítására és -átállítására vonatkozó szabályozásról szóló 142/2012. (XII. 27.) VM rendelet értelmében a támogatási kérelmeket 2016. július 15-ig lehetett benyújtani Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz (MVH). A benyújtási határidőt követő hét végéig 2701 darab támogatási kérelem érkezett be közel 1500 gazdálkodótól.

ERDŐGAZDÁLKODÓK FIGYELEM!

A VP5-8.6.2-16 – Erdei termelési potenciál mobilizálást szolgáló tevékenységek pályázati felhívás kifizetési kérelmek benyújtása a mai nappal, 2016. július 22–vel megkezdődött.