Hírek Hírek

Elektronikus felületek (Egységes Kérelem, MKR) korlátozott elérhetősége

Az MVH elektronikus felületei (Egységes Kérelem, MKR) 2016. szeptember 17. és 30. között csak korlátozottan érhetők el.

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal megkezdi a 2015. évi pénzügyi fegyelem alkalmazásából eredő visszatérítések kifizetését

Felhívjuk a termelők figyelmét, hogy az ügyfél-nyilvántartásban szereplő bankszámlaszámuk és egyéb, a kifizetéshez szükséges adataik helyességét ellenőrizzék! Amennyiben az adataikban bekövetkező változásról nem tették meg a jogszabályban előírt bejelentést, azt haladéktalanul tegyék meg, különben október 15. után elveszítik jogosultságukat a kifizetésre.

Közeleg a kárenyhítési hozzájárulás befizetésének határideje!

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) felhívja a kárenyhítési kockázatközösségben tag mezőgazdasági termelők figyelmét arra, hogy 2016. szeptember 15. napjáig beérkezőleg van lehetőség a 2016. évi kárenyhítési hozzájárulás megfizetésének jogszerű teljesítésére.

Ökológiai fókuszterületek (EFA elemek) listája

Az MVH eljárási törvény 79/B § (2) bekezdésében foglalt kötelezettségünk alapján közzétesszük a 2016. évi egységes kérelemben bejelentett, a táblákkal szomszédosan elhelyezkedő, úgynevezett rendelkezésre álló EFA elemek (fasor, fás sáv, táblaszegély, vizesárok) helyrajzi számait, melyek a tulajdonos vagy vagyonkezelő által nem kerültek letiltásra.

Az Agrár-vidékfejlesztési Programokért Felelős Helyettes Államtitkárság, mint a Vidékfejlesztési Program (a továbbiakban: VP) Irányító Hatósága az alábbi tájékoztatást bocsájtja ki a VP keretében meghirdetésre kerülő felhívásokat érintő hiánypótlással összefüggő egyes kérdések tárgyában

Szeptemberben újra igényelhető a sertés törzstenyészetek fejlesztését szolgáló támogatás!

A sertéságazati stratégiai intézkedések keretében vissza nem térítendő, mezőgazdasági csekély összegű támogatást igényelhetnek a törzskönyvezett sertéstenyészetek állattartói. A 2016. évre rendelkezésre álló forrás 30 millió forint.