Hírek Hírek

Megkezdődött a mezőgazdasági támogatások előlegeinek fizetése

Hétfőn megkezdte a 2016-os mezőgazdasági támogatások előlegeinek kifizetését a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH), az utalásokat Czerván György, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) agrárgazdaságért felelős államtitkára és Gyuricza Csaba, az MVH elnöke sajtótájékoztatón indította el Tápiószőlősön. A kifizetések a SAPS (területalapú támogatás) előlegének utalásával indultak, az MVH összesen 11 jogcímre fizet előleget.

Meghosszabbodik a borászati támogatás értékelési szakasza egy nappal!

A Vidékfejlesztési Program Irányító Hatóságának döntése értelmében a borászati pályázati felhívás 4.3 szakasza szerinti első értékelési határnap 2016. október 12. napjáról 2016. október 13. napjára módosul.

Októbertől igényelhető a tenyészkoca állatjóléti támogatás kifizetése!

A tenyészkoca állatjóléti támogatás II. tárgynegyedéves kifizetését azon ügyfelek igényelhetik, akik rendelkeznek a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) 2016/2017. támogatási évre vonatkozó támogatási kérelmet jóváhagyó / részben jóváhagyó határozatával.

A közvetlen támogatások kifizetésének feltétele az aktív mezőgazdasági termelő státusz megállapítása

Az Európai Parlament és a Tanács 1307/2013/EU rendelete, valamint a 8/2015. (III.13.) FM rendelet bevezette az aktív mezőgazdasági termelő (aktív gazda) fogalmát, valamint meghatározta vizsgálatának folyamatát.

Tájékoztatás a helyszíni ellenőrzések és szemlék megállapításairól

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal – mint kifizető ügynökség – adminisztratív és helyszíni vizsgálatokat végezhet, melyek célja a kérelemben megadott adatok és a jogszabályokban rögzített támogatási feltételek vizsgálata.

Hamarosan indul az agrártámogatási előlegek kifizetése