Hírek Hírek

A nem teljesítők sem mentesülnek a kárenyhítési hozzájárulás befizetése alól!

2016. szeptember 15-éig beérkezőleg kellett befizetnie a kárenyhítési hozzájárulást annak a közel 74 ezer mezőgazdasági termelőnek, akik a kárenyhítési kockázatközösség tagjai 2016-ban. Ebben az évben összesen 4,189 milliárd Ft befizetésével kell hozzájárulnia a kárenyhítési alaphoz a tagoknak, ez által az állami támogatásokkal és a korábbi évek forrás-maradványaival együtt nagyságrendileg 23,5 milliárd Ft képezheti a tárgyévi kiesések enyhítésére felhasználható forrást

Újabb méhészeti támogatások kifizetése kezdődik meg a napokban!

Az Országos Magyar Méhészeti Egyesület kérésére a Földművelésügyi Minisztérium (FM) a források hatékonyabb kihasználása érdekében engedélyezte a Magyar Méhészeti Nemzeti Programban szereplő támogatási keretösszegek közötti átcsoportosítást. A kifizetések elkezdődtek.

A Vidékfejlesztési Pályázatok előzetes helyszíni szemléjéről

A 110/2016.(V.25.) kormányrendelet értelmében a közelmúltban átalakult az operatív programok rendszere, ezen belül a Vidékfejlesztési Pályázatok (VP) értékelési folyamata. Az új rendszerben a pályázatok bírálata szétvált.

Elektronikus felületek (Egységes Kérelem, MKR) korlátozott elérhetősége

Az MVH elektronikus felületei (Egységes Kérelem, MKR) 2016. szeptember 17. és 30. között csak korlátozottan érhetők el.

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal megkezdi a 2015. évi pénzügyi fegyelem alkalmazásából eredő visszatérítések kifizetését

Felhívjuk a termelők figyelmét, hogy az ügyfél-nyilvántartásban szereplő bankszámlaszámuk és egyéb, a kifizetéshez szükséges adataik helyességét ellenőrizzék! Amennyiben az adataikban bekövetkező változásról nem tették meg a jogszabályban előírt bejelentést, azt haladéktalanul tegyék meg, különben október 15. után elveszítik jogosultságukat a kifizetésre.

Közeleg a kárenyhítési hozzájárulás befizetésének határideje!

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) felhívja a kárenyhítési kockázatközösségben tag mezőgazdasági termelők figyelmét arra, hogy 2016. szeptember 15. napjáig beérkezőleg van lehetőség a 2016. évi kárenyhítési hozzájárulás megfizetésének jogszerű teljesítésére.